Spotlight Opties

Spotlight options

Het Spotlight Opties segment van Euronext richt zich op de ontwikkeling van nieuwe optieklassen op basis van vraag uit de markt.

Door de unieke combinatie van ondersteuning door liquiditeitsverschaffers en Sponsoring Brokers worden onderliggende waarden in de spotlight gezet door middel van een eenvoudig en transparant beleggingsinstrument: opties.

Euronext noteert Spotlight Opties op middelgrote, kleine of recent geïntroduceerde ondernemingen op verzoek en met de ondersteuning van marktparticipanten. De Spotlight Opties hebben korte initiële looptijden van 1, 2 en 3 maanden. Bij een positieve ontwikkeling van de handelsvolumes en op vraag van de markt, kunnen bijkomende looptijden worden geïntroduceerd.

Meer handelsmogelijkheden

Euronext biedt momenteel 40 Spotlight Opties. Reeds meer dan 578,000 contracten werden verhandeld [1] sinds de lancering in juli 2014.

Verhoogde liquiditeit en visibiliteit

De Spotlight Opties genieten van het gevestigde liquidity provider model van Euronext, dat voorziet in volle schermen met bied-en laatkoersen doorheen de handelsdag.

Promoties naar het standaard optie segment

Regelmatig worden Spotlight Opties “gepromoveerd” naar het standaard optie segment, zoals Altice in mei 2015, BE Semiconductor Industries en Euronav in september 2015 en ABN Amro Group in december 2015. De looptijd van deze contracten werd verlengd.

Uitbreiding op vraag van de marktparticipanten

In navolging van het succes van de Spotlight Opties op de Amsterdamse en Brusselse derivatenmarkten, breidde Euronext in oktober 2015 het segment uit naar de Parijse markt. In een latere fase kan Euronext het segment uitbreiden door, ook op basis van marktvraag, Spotlight Opties op onderliggende waarden uit andere regio’s en beleggingscategorieën te introduceren.

Euronext Brussels derivatives market

Ablynx, Celyad, EVS, Melexis, Telenet, Ontex, D’Ieteren

Euronext Amsterdam derivatives market

Accell, Euronext, Sligro, Grandvision, Refresco-Gerber, IMCD, Coca-Cola European Partners, Intertrust, Takeaway.com, Sif Holding, Koninklijke VolkerWessels

Euronext Paris derivatives market

AB Science, Coface, Elior, Elis, GTT, Tarket, SPIE, Worldline, Parrot, Rallye, Rexel, Nicox, Amundi, Ipsen, Ipsos, Nanobiotix, Orpea, Rubis, DBV Technologies 

Klik hier voor de contractspecificaties 


[1]Volumes single counted 30 juni 2017


Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Discover our new Live Market website

 

LIVE.EURONEXT.COM