Opties op ETF's

Een wereld aan mogelijkheden

De ETF opties van Euronext bieden beleggers nieuwe mogelijkheden om te handelen in Europese sectoren en opkomende markten. De optiecontracten zijn verhandelbaar via het Centrale Orderboek van de Amsterdamse markt en genieten bescherming tegen het tegenpartijrisico door LCH.Clearnet SA.

Opties op ETF’s bieden interessante beleggingsmogelijkheden:   

  • Speel in op koersbewegingen van een index of specifieke sector
  • Optimaliseer het rendement op uw ETF portefeuille
  • Bescherm uw ETF portefeuille tegen een koersdaling
  • Profiteer van het hefboomeffect in een transparante en betrouwbare handelsomgeving

Het gemak van ETF’s. De veelzijdigheid van opties.

Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn eenvoudige beleggingsproducten met een aantrekkelijke kostenstructuur die de prestaties van een onderliggende waarde zoals bijvoorbeeld een regio-of sectorindex volgen. Ze worden op de beurs verhandeld net als gewone aandelen en laten beleggers toe om via één enkele transactie exposure te creëren aan een bepaalde markt of sector.

Euronext noteert opties op verscheidene Exchange Traded Funds (ETF’s). De werking van de ETF opties is gelijk aan de werking van aandelenopties.  Ze bieden dezelfde voordelen om op een efficiënte manier het risico van beleggingen in ETF’s te beperken of het rendement te verhogen. Opties op ETF’s combineren het gemak van ETF’s met de veelzijdigheid van opties.

Euronext biedt, naast de standaard maandopties, nu ook weekopties op ETF’s. Weekopties  bieden extra handelsmogelijkheden voor korte-termijn-strategieën, laten beleggers toe te anticiperen op specifieke nieuwsfeiten en plotse koersbewegingen en tegelijk het risico te beperken tot de premie voor 2 weken looptijd. 

ETF Optiecontracten - Handel wereldwijd

Wilt u meer weten over wereldwijd handelen door middel van de ETF opties van Euronext?

Download Weekly ETF Options factsheet (NL) (EN)
Contract list

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Discover our new Live Market website

 

LIVE.EURONEXT.COM