Financiële wandeling Follow the Money

Follow the Money: de Amsterdamtour app over de financiële geschiedenis van de stad

Follow the money is een gratis app van het Amsterdam Museum. De app voert je binnen 45 minuten langs de rijke, financiële geschiedenis van Amsterdam. De tour overbrugt een periode van 400 jaar, van de Gouden Eeuw tot nu. Het Amsterdam Museum, uitgever van de app,  wil met de app een breed publiek kennis laten maken met de handelsgeschiedenis in het centrum van de stad.

Financiële highlights

Mercurius, de Romeinse god van de handel, leidt de gebruiker in de 45 minuten durende wandeling naar waardevolle kernpunten in de binnenstad. Tijdens de tour wordt achtergrondinformatie gegeven over gebouwen en plekken, die onlosmakelijk zijn verbonden met de financiële geschiedenis van de stad. Zo voert de tour bijvoorbeeld langs het eerste beursgebouw van Amsterdam, dat werd gebouwd door Hendrick de Keyser ( 15 mei 1565 – 15 mei 1621) en de beurs van Berlage, ontworpen door Hendrik Peter Berlage (21 februari 1856 – 12 augustus 1934) maar ook de voormalige Nederlandsche Bank aan het Rokin en de Munttoren worden aangedaan.

Beurs Hendrick de Keyser

App

Met de app wil het Amsterdam Museum gebruikers op een laagdrempelige doch aantrekkelijke manier kennis laten maken met de zichtbare financiële geschiedenis in de stad. Zo worden verhalen gekoppeld aan bestaande gebouwen, historische personen en kunstvoorwerpen. Op deze manier openbaart  de handelsgeschiedenis zich voor de gebruiker, terwijl deze een ontspannen wandeling door de binnenstad maakt. Initiatiefnemer van de app is het Amsterdam Museum. De app is mede tot stand gekomen door hulp van Platform Capital Amsterdam, Nachenius Tjeenk Stichting, De Nederlandse Bank en M2Mobi. De app is ingesproken door acteur Ruben Brinkman, beter bekend als Noordzij in de serie ‘Feuten’ en is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Downloads

app store en google play.