De beurs vandaag de dag

Omdat de Amsterdamse beurs een centrale rol heeft in de Nederlandse economie, en binnen de financiële sector in het bijzonder, wil het de functie uitdragen van hart van de financiële sector. Zowel de effectenhandel als de optiehandel zijn al geruime tijd volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Desondanks biedt Beursplein 5 nog steeds onderdak aan veel handelaren.

Hun verrichtingen achter het beeldscherm leveren misschien een minder spectaculair schouwspel op dan de open outcry, maar er worden nu wel veel meer contracten verhandeld dan voorheen doordat de geautomatiseerde schermenhandel ervoor heeft gezorgd dat er vanuit de hele wereld gehandeld kan worden. In totaal biedt het pand onderdak aan 35 handelsgerelateerde partijen. De Amsterdamse beurs heeft ook als één van de weinige beurzen ter wereld een echte beursvloer. Dit heeft ook een grote aantrekkingskracht op de belangrijkste spelers binnen de financiële sector. Dagelijks komen er genoteerde ondernemingen, brancheorganisaties, netwerkverenigingen, onderwijsinstellingen, politici en andere prominenten uit de financiële sector over de vloer voor seminars, bijeenkomsten, persconferenties en aandeelhoudersvergaderingen.

Om het unieke karakter van Beursplein 5 te benadrukken en meer dan 400 jaar beursgeschiedenis levend te houden, zijn de verschillende oude tradities in ere hersteld, zoals het openen van de handel met een slag op de gong.

 

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Discover our new Live Market website

 

LIVE.EURONEXT.COM