Valutaopties en -futures

Valutaopties en -futures

4 valutaopties en -futures op Euronext

Valutaopties en -futures zijn zeer geschikt als onderdeel van strategieën om te diversificeren of valutaposities af te dekken. Daarom hebben wij ons Europese valutaderivatensegment, dat voorheen bestond uit Euro/US Dollar opties en futures, uitgebreid met Britse Pond/US Dollar en Britse Pond/Euro opties en futures. Deze derivaten zijn genoteerd op onze Amsterdamse markt.

Met deze producten kunt u:

  • Handelen in de wisselkoersen van een aantal van ‘s werelds belangrijkste valuta, allemaal via één Europese beurs
  • Profiteren van verwachte wisselkoersbewegingen, zoals bijvoorbeeld veroorzaakt door beslissingen van centrale banken, een actueel onderwerp in de huidige globale economie
  • Profiteren wanneer er geen marktbeweging wordt verwacht door het schrijven van opties
  • De valutarisico’s van posities in andere beleggingscategorieën afdekken of een beleggingsportefeuille diversificeren
  • Elke gewenste investeringshorizon selecteren door te kiezen uit de verschillende beschikbare looptijden
  • Gebruik maken van een transparant orderboek en transparante prijsvorming

Bovendien worden onze valutaderivaten centraal gecleard zodat het eventuele tegenpartij risico wordt gereduceerd.

VOORBEELD: Hoe u kunt inspelen op wisselkoersverwachtingen:

De Europese Centrale Bank kondigt aan de rente te verhogen. U verwacht dat daardoor de Euro zal stijgen ten opzichte van het Britse Pond. Op dat moment is de koers €1,2203 voor 1 Britse Pond. Om te profiteren van de verwachte stijging van de Euro besluit u om 5 GBP/EUR put opties te kopen met uitoefenprijs 120,00 (de GBP/EUR opties worden geprijsd in Euro’s per £100; dit betekent dat de koers wordt vermenigvuldigd met 100). Prijs per optie: €2,60.  Aangezien 1 optie een contractgrootte van 100 heeft, bedraagt de totale investering €2,60 x 100 x 5 = €1.300.

U had een goede marktvisie: op de expiratiedatum is de GBP/EUR gedaald naar €1,1601. Dit betekent dat de put opties een waarde hebben van €120,00 - €116,01 = €3,99 per optie. Exclusief de transactiekosten heeft u een winst gerealiseerd van €695 aangezien de waarde van uw 5 GBP/EUR putopties is gegroeid naar €3,99 x 100 x 5 = €1.995.

 

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Discover our new Live Market website

 

LIVE.EURONEXT.COM