Beurstrommelen archief

2016

De Beurstrommeldag wordt geopend door Jaap van Manen. Samen met jonge trommelaars zal hij de gong luiden. Aansluitend zal hij een toespraak houden tijdens het ‘Beurstrommelseminar’, dat in het teken staat van Corporate Governance.

Met het aansluitende seminar wordt inhoudelijk ‘getrommeld’ - aandacht gevraagd - door keynote sprekers over thema’s die belangrijk zijn, of kunnen worden, voor de Nederlandse (economische) samenleving. Dit jaar staat het seminar in het teken van de herziening van de Corporate Governance Code. De Monitoring Commissie onder leiding van Jaap van Manen zal het consultatiedocument met voorstellen voor herziening van de Code toelichten. Tevens zullen Ben Noteboom, commissaris bij Ahold, Wolters Kluwer en Aegon en Jennifer Law, Vice President, Corporate Governance and Responsible Investment bij BlackRock hun visie op deze voorstellen geven.

2013

Ruim honderd schoolkinderen maken flink lawaai voor Beurstrommeldag 2013. De kinderen lopen gezamenlijkin een stoet, al trommelend over de beursvloer en luiden de gong samen met de bestuursvoorzitter van de Amsterdamse beurs, Cees Vermaas.

2012

Frans van Houten, CEO Philips en Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie openen Beurstrommeldag 2012 met een slag op de gong. Zij wordne hierbij vergezeld door ruim honderd kinderen van diverse Amsterdamse scholen die in een stoet, al trommelend, over de beurs lopen.

De Beurstrommeldag is een jaarlijkse gebeurtenis. Tijdens deze dag wordt herdacht dat tijdens de Tachtigjarige Oorlog een weesjongen wist te voorkomen dat het Amsterdamse beursgebouw vernietigd werd door de Spanjaarden. Als dank mochten weeskinderen een dag per jaar in het beursgebouw trommelen. Met de jaarlijkse trommeldag herleeft een eeuwenoude traditie van de Amsterdamse beurs.

Beurstrommelseminar
Aansluitend op de opening spraken Van Houten en Eijffinger op het 'Beurstrommelseminar'. Met het seminar wordt inhoudelijk ‘getrommeld’ - aandacht gevraagd - door de keynote sprekers over thema’s die belangrijk zijn, of kunnen worden, voor de Nederlandse (economische) samenleving. Key-note speakers van eerdere edities waren Z.K.H. prins Willem Alexander, Alexander Rinnooy Kan, Maxime Verhagen, Jeroen van der Veer, Ben Verwaayen, Dick Sluimers, Feike Sijbesma en Hans Wijers.

Een sfeerimpressie van de Beurstrommeldag 2012

2011

Stomp bezoekt Beursplein 5

2010

2009

2008

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Discover our new Live Market website

 

LIVE.EURONEXT.COM