Bezoekersinformatie

Openingstijden

Wanneer is de Amsterdam Exchange Experience geopend?
Informatie over openingstijden vind je op de pagina Openingstijden en prijzen.

Kaartverkoop

Waarom is het verplicht om een dag en tijd te kiezen bij mijn aankoop?
De Amsterdam Exchange Experience is alleen als rondleiding te bezoeken. Online kies je de door jou gewenste dag en het gewenste tijdstip voor de rondleiding. Per rondleiding zijn er maximaal 25 kaarten beschikbaar.

Kan ik kaarten wijzigen of annuleren?
Gekochte kaarten kunnen helaas niet worden teruggegeven.

Hoe ver van tevoren kan ik online tickets kopen?
Toegangskaarten worden 3 maanden van tevoren beschikbaar gesteld.

Kan ik een onbeperkt aantal kaarten kopen?
Per rondleiding kun je maximaal 25 kaarten kopen. Vanaf 17 kaarten is het overigens voordeliger om een groepskaart te kopen.

Hoe ontvang ik mijn tickets?
Na het succesvol afronden van je online-aankoop, verschijnt na betaling een pagina waarop is aangegeven dat je bestelling is gelukt, en de mogelijkheid om je tickets te downloaden. Je ontvangt ook een e-mail op het e-mailadres dat je tijdens de bestelling hebt opgegeven. Indien je een mobiel telefoonnummer hebt opgegeven ontvang je ook een e-ticket op je mobiel, je krijgt dan op vertoon van het kaartje op je mobiel toegang tot de Amsterdam Exchange Experience.

Waar kan ik online een kaartje kopen?
In onze online ticketshop

Waar kan ik kaartjes aan de kassa kopen?
De kassa is gevestigd bij de receptie van de hoofdingang van het beursgebouw: Beursplein 5 te Amsterdam

Hoe kan ik betalen?
Zowel online als aan de kassa kun je alleen "elektronisch" betalen (betaalpas, credit card, iDeal).

Krijg ik korting met een Museumjaarkaart?
De Amsterdam Exchange Experience is niet aangesloten bij de Museumjaarkaart.

Toegang

Leeftijd
Gezien de aard van het tentoongestelde en het educatieve karakter van de interactieve rondleiding achten wij de Amsterdam Exchange Experience geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar.

Wat is de maximale groepsgrootte?
Per rondleiding zijn er maximaal 25 kaarten beschikbaar.

Rolstoelen
Alle ruimtes binnen de Amsterdam Exchange Experience zijn toegankelijk per rolstoel. Rolstoelen en elektrische rolstoelen zijn toegestaan. NB. De Amsterdam Exchange Experience beschikt zelf niet over rolstoelen. Er zijn liften.

Indien je de Amsterdam Exchange Experience per rolstoel wilt bezoeken verzoeken wij je om dit vooraf kenbaar te maken. Je kunt ons bereiken op aee@euronext.com.

Scootmobiel
De Amsterdam Exchange Experience is niet toegankelijk voor scootmobielen.

Baby's en jonge kinderen
Gezien de aard van de rondleiding is deze niet geschikt voor bezoek door jonge kinderen en/of baby's. Kinderwagens en rugdragers zijn dan ook niet toegestaan.

Blinden/slechtzienden
Blindengeleidehonden en blindenstokken zijn toegestaan in de Amsterdam Exchange Experience. Voor mensen die zich niet zelfstandig door de Amsterdam Exchange Experience kunnen bewegen, mag één begeleider gratis mee. Gezien de aard van de rondleiding en het visueel karakter van een groot deel van de expositie achten wij de Amsterdam Exchange Experience minder geschikt voor blinden en slechtzienden.

Bezoek

Is er een garderobe?
Ja, er is een gratis garderobe beschikbaar. Gebruik van deze garderobe is verplicht. Het is niet toegestaan een jas mee te nemen tijdens de rondleiding.

Zijn er kluisjes?
Ja, er zijn gratis kluisjes beschikbaar. Het is niet toegestaan tassen en andere door Amsterdam Exchange Experience aan te geven goederen mee te nemen tijdens de rondleiding. Deze dien je voorafgaand aan de rondleiding in een kluisje op te bergen.

Foto’s
Het nemen van foto’s is toegestaan, mits je de privacyrechten van anderen in acht neemt. Je mag echter geen foto’s maken van de beursvloer. Het is niet toegestaan foto-, video- en filmopnamen te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lampen, flitsapparatuur en/of statieven. Tijdens de rondleiding kunnen door Amsterdam Exchange Experience foto's worden gemaakt die worden verspreid onder de individuele deelnemers van de desbetreffende rondleiding.

Is er WiFi beschikbaar?
Nee, er is in de Amsterdam Exchange Experience geen WiFi beschikbaar.

Mag ik roken in de Amsterdam Exchange Experience?
Roken is in het gehele gebouw verboden.

Mag ik eten of drinken in de Amsterdam Exchange Experience?
Eten en drinken zijn tijdens de rondleiding door de Amsterdam Exchange Experience verboden.

Legitimatie
Je moet je voorafgaand aan de rondleiding kunnen legitimeren met een erkend legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Als je dit niet kunt of wilt, kunnen we je helaas niet toelaten tot de rondleiding.

Groepen en schoolbezoek

Kan ik de Amsterdam Exchange Experience met een groep bezoeken?
Voor groepen en scholen zijn er mogelijkheden een rondleiding exclusief voor de groep te boeken. Meer informatie vind je op de website aex.nl. Je kunt ook een mail sturen aan Amsterdam Exchange aee@euronext.com. Een rondleiding voor je eigen groep kost € 125 voor maximaal 25 personen.

Privacy

Wat doen jullie met de gegevens die ik in moet vullen?
Wij slaan de klantgegevens op in een database om je goed en snel van dienst te kunnen zijn bij vragen over je bestelling. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en niet ingezet voor andere organisatiedoeleinden, tenzij je daar zelf toestemming voor geeft zoals wanneer je je aanmeldt voor een nieuwsbrief.

Worden mijn creditcard gegevens in een database opgenomen?
Je creditcardgegevens worden niet in onze database opgeslagen. De betaling vindt plaats in een beveiligde betaalomgeving.

Vragen of klachten

Waar kan ik terecht met vragen of klachten?
Bij vragen of klachten kun je een e-mail versturen naar aee@euronext.com.

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Live.euronext.com - Markets Amsterdam

Discover our new Live Market website

 

LIVE.EURONEXT.COM